(4 annosta)

Kukkakaalia ja pinjansiemeniä

1

kpl

pieni kukkakaali Raaka-aine-info-icon.gif

1

kpl

sipuli

100

g

pinjansiemeniä

6

kpl

valkosipulin kynttä Raaka-aine-info-icon.gif

1

dl

valkoviiniä

2

dl

parmesan raastetta

200

g

kapriksia Raaka-aine-info-icon.gif

timjamia, basilikaa,
chilia, suolaa,
pippuria

 

Keitä kukkakaali miedossa suolavedessä "al dente" ja valuta. Paahda pinjansiemenet rasvattomalla teflonpannulla kullanruskeiksi.

Kuullota laakeassa kattilassa tai esim. wokissa pilkotut sipulit ja valkosipulit, lisää joukkoon valkoviini ja kiehauta. Kaada sekaan kukkakaalin nuput, chili sekä timjami (jos kuivattua) ja sekoita kovahkolla lämmöllä minuutin tai pari. Käännä lämpö pienemmälle ja lisää joukkoon vielä parmesan, basilika ja kaprikset sekä lopuksi suola ja pippuri maun mukaan.

Tarjoile riisin tai miksei kuten kuvassa penne pastan kera.

www.kotikokki.net