TERÄSTETTY SUKLAAJUUSTOTORTTU

TERÄSTETTY SUKLAAJUUSTOTORTTU

(6 annosta, á 160 g)

  • Pohja:
  • 1 dl (50 g) kuorittuja manteleita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 muna
  • Täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2-3 rkl viskiä, rommia tai kahvilikööriä
  • Koristeeksi
  • 50 g tummaa suklaata

Jauha mantelit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää kulhoon vehnäjauhot, sokeri sekä rasva. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø noin 24 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi rasvalla. Taputtele taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, sokeri, munat ja viski (Huom! Kakun voi toki tehdä ilman alkoholia). Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.Sulata suklaa vesihauteessa. Koristele kakku suklaaraidoilla. Tarjoa kakku jäähtyneenä.