Pätkiskakku

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3-4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)
  • 150 g sulatettua voita tai margariinia
  • 2 dl maustamatonta jogurttia tai kemaviiliä
  • 6 patukkaa pätkistä
  • 3 munaa
  • Vuoan voiteluun:
  • rasvaa ja korppujauhoja
  • Kuorrutus:
  • 200 g suklaata
  • 100 g voita tai margariinia

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa). Valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.