BANAANIYLLÄTYS

BANAANIYLLÄTYS

(6 annosta, á 160 g)

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl sokeria
  • 200 g margariinia
  • 4 rkl vispikermaa
  • Täyte:
  • 4 banaania
  • 2 munaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • kanelia
  • Tarjoiluun:
  • vaniljakermajäätelöä
  • vaahterasiirappia

Voitele iso piirasvuoka (halkaisija noin 30 cm). Nypi pehmeä rasva, jauhot ja sokeri. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele se piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.Valmista sillä aikaa täyte. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Viipaloi banaanit ja lado ne spiraalin muotoon esipaistetun piiraspohjan päälle. Kaada päälle munavaahto ja ripottele pinnalle kanelia. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.Tarjoa banaaniyllätyksen kera vaniljajäätelöä ja vaahterasiirappia