LUUMURAHKATORTTU

(6 annosta, á 160 g)

  • Pohja:
  • 150 g Pirkka leivontamargariinia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 1/2 dl Pirkka vehnäjauhoja
  • 1 tl Pirkka leivinjauhetta
  • Luumutäyte:
  • 1 ps (227 g) kivettömiä luumuja
  • 1 1/2 dl Pirkka omenatäysmehua
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl Pirkka kanelia
  • 2 rkl sitruslikööriä tai appelsiinimarmeladia
  • Rahkatäyte:
  • 2 prk (à 250 g) Pirkka maitorahkaa
  • 3 tl Pirkka vanilliinisokeria
  • 2 dl Pirkka vispikermaa
  • 3 munaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1/2 dl Pirkka perunajauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria

Paloittele luumut saksilla 2-3 osaan. Hauduta luumunpalat pehmeiksi (n. 10 minuuttia) sokerilla maustetussa omenamehussa. Mausta hieman jäähtynyt luumutäyte kanelilla ja liköörillä tai marmeladilla. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) reunat ja peitä pohja leivinpaperipalalla, jonka halkaisija on hieman pohjaa suurempi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele taikina jauhotetuin sormin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.Sekoita maitorahka, vanilliinisokeri, kerma, munat,sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä sokerin kanssa sekoitettu perunajauho tasaiseksi täytteeksi. Levitä 1/3 rahkatäytteestä vuoan pohjalle. Lusikoi luumutäyte tasaisesti rahkan päälle. Kaada loppu rahkatäyte vuokaan. Paista torttua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 1 tunti ja 15 minuuttia. Annan tortun jäähtyä vuoassa ennen irrottamista. Tarjoa kylmänä.