KATKARAPUPIIRAKKA

(6 annosta, á 160 g)

  • 150 g Pirkka-margariinia
  • 1 dl Pirkka-perunasosejauhetta
  • 2 dl Pirkka-vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  • Täyte:
  • 1 tlk kermaviiliä
  • 3 munaa
  • 1 dl tuoretta tilliä silppuna
  • 100 g Pirkka -emmental-mozzarellajuustoraastetta
  • 1ps (180 g) Pirkka-katkarapuja
  • 1 rkl rosé-pippureita

Sekoita keskenään sormin nyppien pehmeä margariini ,perunasosejauhot ja vehnäjauhot. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita kermaviilin joukkoon munat, tilli ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle sulatetut ja valutetut katkaravut sekä rosé-pippurit. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Voit nostaa piirakan kypsymisen loppuvaiheessa ylemmäksi pariksi minuutiksi, jotta piirakan pinta saa väriä.